detector.media
31.12.2010 12:05
Білоруський КДБ обшукав помешкання журналістки телеканалу «Белсат» і викликав її на допит

Увечері 31 грудня невідомі особи намагалися проникнути до мінської квартири журналістки польського телеканалу для Білорусі «Белсат» Катерини Ткаченко. Про це повідомляє Білоруська асоціація журналістів (БАЖ) з посиланням на представника «Белсату» в Білорусі Міхася Янчука.

 

За кілька годин до цього Катерину Ткаченко викликали на 31 грудня на допит до КДБ.

 

Коли Міхась Янчук прибув до помешкання пані Ткаченко, він з'ясував, що там відбувся обшук, унаслідок якого в журналістки вилучили ноутбук. Підполковник КДБ, упізнавши Міхася Янчука, запросив його прийти до КДБ на розмову. Коли журналіст відмовився, йому повідомили, що надішлють офіційну повістку після новорічних свят.

 

Як повідомляла ТК, раніше в Мінську пройшли обшуки в офісах «Європейського радіо для Білорусі» та каналу «Белсат». Журналісти пов'язують їх з президентськими виборами і акціями протесту опозиції, що пройшли 19 грудня, внаслідок яких були затримані понад 20 журналістів.

 

«Белсат TV» - це єдиний незалежний телеканал в Білорусі, що працює з 10 грудня 2007. Телеканал було створено відповідно до угоди між польським Міністерством закордонних справ та польським державним телеканалом Polsat у 2007 році.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY