detector.media
29.12.2010 09:44
Лілія Гулей не може повернутися на посаду ведучої новин «Інтера» (ДОПОВНЕНО)

Ведуча телеканалу «Інтер» Ліля Гулей, яка в травні 2010 року пішла в декретну відпустку, а з липня перебувала у відпустці по догляду за дитиною, вирішила вийти на роботу раніше визначеного трирічного терміну. Але на телеканалі відмовилися повертати її на посаду ведучої, оскільки вона вийшла раніше, і наразі її посада зайнята. Натомість іншої роботи їй не запропонували, тому вона поки що не може вийти з відпустки по догляду за дитиною. Цю інформацію Лілія Гулей підтвердила ТК особисто.

 

«Замість якоїсь конкретної роботи мені запропонували тільки взяти участь у кастингах ведучої розважальної ранкової програми. Я відмовилась, оскільки все життя працювала в новинах», - сказала пані Гулей.

 

Нагадаємо, Лілія Гулей працює на  «Інтері» з 2003-го року. Спершу вона вела програму «Подробиці. Економічний огляд», потім була ведучою україномовних денних «Новин» (12:00,15:00, 18:00) та  ранкових випусків.

 

Юрист Інституту масової інформації Роман Головенко зазначив, що у вітчизняному законодавстві є норма тільки щодо дострокового відкликання з відпустки, хоча на практиці часто відбувається так, що людина сама може переривати свою відпустку.

 

«Щоб не виникало конфліктів, роботодавець має укладати контракт з особою, яку бере на декретне місце, не на три роки, а на період відпустки. Тепер відділу кадрів «Інтера» треба вести переговори з усіма зацікавленими сторонами, щоб забезпечити їх роботою», - сказав Роман Головенко.

 

Лариса Горська, директор ТОВ НІС (новинний продакшн телеканалу «Інтер»): «Днями ми розмовляли з Лілією. Вона висловила бажання достроково вийти з декретної відпустки. Ми не змогли запропонувати їй місце ведучої, з низки причин. По-перше, не можна міняти ведучих кожні півроку. По-друге, місце Лілії зараз зайняте іншою людиною, яку ретельно підбирали, розробляли її стиль і гардероб.

 

Але говорити про те, що ми не пропонували їй роботу - досить некоректно. Я особисто озвучила Лілії декілька варіантів на вибір - попрацювати журналістом або випусковим редактором. Також ми запропонували їй пройти кастинг на ведення ранкового ефіру «Інтера». Але Лілія від цих пропозицій відмовилася».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY