detector.media
27.12.2010 14:49
Японський канал зняв телефільм про колекцію ікон Ольги Богомолець

Перший національний японський канал зняв телевізійний фільм про українську домашню ікону та власницю однієї з найбільших в Україні колекцій цих оберегів меценатку Ольгу Богомолець. Про це повідомляє «Укрінформ».

 

20-хвилинна стрічку транслювали по японському телебаченню у циклі програм про етнічні та культурні цінності різних країн світу.

 

Як розповіла Ольга Богомолець, японські журналісти проводили зйомки в кілька етапів, детально вивчаючи особливості такого культурологічного явища, як українська домашня ікона. Разом із героїнею фільму вони побували на так званому блошиному ринку, у реставраційній майстерні та в етнопарку «Радомисльска папірня», де пані Богомолець будує музей для своєї численної колекції.

 

Ольга Богомолець зізнається, що здивована ідеєю японських телевізійників зняти фільм про українську домашню ікону. «Я тоді подумала: як це так, що японці дбають про імідж українців у світі, а ті, хто живе в Україні, інколи не те що не дбають і не думають, а роблять зовсім протилежні речі», - зазначила вона.

 

Пані Богомолець сподівається, що фільм спонукатиме японських туристів відвідати Україну.

 

Довідка:

Ольга Богомолець почала колекціонувати українські домашні ікони 15 років тому. Джерелом поповнення колекції були здебільшого «блошині» ринки. Нині її колекція налічує близько 5 тисяч екземплярів. Зібрання часто експонується. Під час виставок меценатка проводить лекції у навчальних закладах. Вона запровадила у науковий обіг термін «домашня ікона» та видала кілька книг, присвячених її вивченню.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY