detector.media
19.12.2010 22:09
У Мінську представники спецслужби побили журналістів (ДОПОВНЕНО)

У Мінську, де проходять акції протесту з вимогою проведення нових виборів без участі чинного глави держави Олександра Лукашенка, представники спецслужби напали на колону протестувальників, повідомляє «Еврорадио».

 

За цією інформацію, напад вчининили на колону, що на чолі з одним із кандидатів у президенти Володимирем Некляєвим, рухалася у напрямку центральної Жовтневої площі міста. Поряд з опозиціонерами перебували кореспонденти. Як зазначено у повідомленні «Еврорадио», під час сутички представники спецслужби побили журналістів, зокрема, фотокореспондентку Юлію Дорошкевич та кореспондента The New York Times Джона Хілла. За даними інформагенції «Белапан», у журналістів відібрали камери і мобільні телефони. Інформації про затримання працівників медіа наразі немає. Самого Некляєво шпиталізовано з діагнозом «черепно-мозкова травма».

 

Як повідомляє РІА «Новости», у конфлікті брали участь саме представники міліції, які звинувачують опозиціонерів у тому, що ті напали на міліціонерів, які не мали при собі ані зброї, ані спецзасобів. За цією інформацією, кілька працівників міліції внаслідок отрианих травм перебувать у лікарні. За даними білоруських ЗМІ, задіяні у сутичці з опозиціонерами люди були одягнені у штатський одяг. 

 

 

 

За інформацією УНІАН на 20-ту годину неділі, 19 грудня, до центру Мінська стягували  військових. У дворах вулиць, прилеглих до Жовтневої площі і проспекту Незалежності, перебували вантажівки з військовослужбовцями, а також військова техніка. Навколо Жовтневої площі також зафіксовано значну кількість легкових міліційних автомобілів. У напрямку площі рухалися люди з металевими турнікетами. Рух по центральному проспекту Мінська було перекрито.

 

ТК інформуватиме про подальший перебіг подій.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - http://belapan.com

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY