detector.media
16.12.2010 13:19
Фільм Мирослава Слабошпицького «Глухота» покажуть на кінофестивалі в Роттердамі

Фільм Мирослава Слабошпицького «Глухота» включили в програму 40-го Міжнародного Роттердамського кінофестивалю, який пройде з 26 січня по 6 лютого в Нідерландах. Про це повідомляється на офіційному сайті кінофестивалю.

 

Фільм покажуть в програмі «Спектрум», яка включає нові та недавні роботи кінематографістів, що мають вагоме значення для міжнародного кінематографу.

 

Як писала ТК, 10-хвилинна стрічка «Глухота», знята за участю глухонімих акторів без жодного монтажу і без єдиного слова, вже названо американськими критиками «зразком сучасного німого кіно». Фільм  був представлений в конкурсі минулого «Берлінале».

 

Картина вже побувала на кінофестивалях у Великобританії, Іспанії, США, Колумбії, Хорватії. Японії, Ірані, Росії, Індонезії, Німеччині, Хорватії і отримала «Приз за режисерський талант» на фестивалі Вінтертур у Швейцарії.

 

Відразу після Роттердамського кінофестивалю фільм «Глухота» візьме участь у кінофестивалі в Глазго.

 

Нагадаємо, повнометражний проект Мирослава Слабошпицького «Плем'я», який як і «Глухота», розповідає про життя глухих, отримав грант Фонду Хуберта Белса (The Hubert Bals Fund) в категорії «розробка сценарію».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY