detector.media
16.12.2010 11:58
Нацрада обрала представниками в регіонах помічника Мудрак і протеже черкаського губернатора

Національна рада на засіданні 15 грудня обрала своїх представників у місті Києві, Волинській, Донецькій і Черкаській областях. З ними укладуть строковий договір на чотири роки. Представника у Київській області Нацрада не змогла призначити

 

За словами голови конкурсної комісії Лариси Мудрак, загалом на 5 посад претендували 25 осіб. Конкурсна комісія за результатами письмового іспиту і співбесіди рекомендувала по дві кандидатури на кожну посаду, за винятком Черкаської області.

 

Представником Нацради в Києві став помічник-консультант заступника голови Нацради Лариси Мудрак Олег Александров. За освітою він журналіст (КДУ ім. Шевченка). Працював у Міністерстві надзвичайних ситуацій, у Секретаріаті президента - головним консультантом відділу підготовки інформаційних матеріалів про діяльність президента і заступником керівника Головної служби інформаційної політики, яку очолювала Лариса Мудрак.

 

Він переміг Олександра Мироненка - екс-представника Нацради в Херсонській області, екс-генпродюсера ТРК «Ваше радіо» (Херсон), нині виконавчого директора ТРО «Софія» (Херсон).

 

Представником у Волинській області став екс-заступник голови Волинської облдержадміністрації Степан Родич, також журналіст за освітою (Львівський держуніверситет). Працював у різних місцевих газетах, зокрема був головним редактором обласної газети «Горинь» (Рівне), потім пішов у політику.

 

Його конкурентом у фінальній стадії конкурсу на посаду була спеціаліст першої категорії секретаріату представника у Волинській області Ірина Корольчук, яка останні півроку фактично виконувала обов'язки представника.

 

Представником у Донецькій області обрали Мирославу Калюжну. Вона за освітою історик і аудитор (Донецький держуніверситет), працювала, зокрема, заступником гендиректора видавничо-рекламного концерну «Принц», генеральним директором телекомпаній «Новий кабельний», гендиректором ТРК «Донецьк ФМ», заступником президента ТРК «Віко».

 

У відборі вона перемогла Наталію Винокурову - співробітницю секретаріату представника Нацради в Донецькій області, екс-програмного директора телестудії «Астра ТБ» (канал КРТ).

 

На посаду представника в Черкаській області всього було подано дві заявки - від підприємця Олексія Чернишова та екс-представника Нацради в Черкаській області Алли Демченко. Але, за словами Лариси Мудрак, конкурсна комісія рекомендувала до відбору тільки одного пана Чернишова, тому що «взаємини Алли Демченко з апаратом і Національної ради були конфліктні, були судові розгляди». Пані Демченко в розмові з ТК це спростувала, зазначивши, що судові позови з боку мовників стосувалися не її роботи, а рішень Нацради.

 

У результаті представником став Олексій Чернишов. Він за освітою військовий, юрист (Волинський університет), служив у збройних силах, нині є приватним підприємцем. Інформації про його досвід роботи у сфері медіа на засіданні Нацради не прозвучало. На запитання ТК, чи має він такий досвід, пані Мудрак відповіла, що «він консультував на рівні громадських організацій як юрист». «У нього є лист підтримки від голови Черкаської облдержадміністрації Сергія Тулуба», - наголосила вона.

 

У Київській області до фіналу відбору пройшли Лілія Боровських - екс-представник Нацради у Харківській області, у Київській області, нині редактор відділу політики телекомпанії АТМ (Харків), а також Іван Міглазов - екс-продюсер ТРК «Новий Донбас», нині директор ТРК «Фінфорт-ТБ» (Донецьк), засновник ІА «Київ-медіа». Але жоден з них не набрав п'яти голосів, тому представника в Київській області Нацрада так і не обрала.

 

Як писала ТК, помічник-консультант першого заступника голови Нацради Оксани Головатенко Оксана Левчук очолила контрольно-аналітичне управління Національної ради.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY