detector.media
15.12.2010 17:30
Суд заборонив Нацраді проводити конкурс на частоти радіо «Мелодія»

Харківський окружний адміністративний суд заборонив Національній раді з питань телебачення і радіомовлення вчиняти будь-які дії, пов'язані з оголошенням конкурсу на 15 частот радіомережі «Мелодія». Відповідну ухвалу суду Нацрада отримала сьогодні, 15 грудня.

 

У цей день Нацрада планувала оголосити конкурс на ці 15 радіочастот, але зняла питання з порядку денного.

 

Як повідомив на брифінгу голова Нацради Володимир Манжосов, суд виніс ухвалу 14 грудня на забезпечення позову АТ «Онікс» (радіо «Мелодія»), яке оскаржує відмову Нацради в продовженні ліцензії. «Зупинити дію рішення Національної ради № 1784 від 8 грудня 2010 року про відмову АТ "Онікс" у продовженні терміну дії ліцензії ... Заборонити Національній раді вчиняти будь-які дії, спрямовані на прийняття рішення про оголошення конкурсу, оголошення конкурсу, публікацію повідомлення про оголошення конкурсу та по організації конкурсу на мовлення з використанням цих частот. Ухвала підлягає негайному виконанню», - записано в документі.

 

Начальник управління правового забезпечення Нацради Михайло Пушкаренко на засіданні сказав, що завтра (16 грудня) Нацрада оскаржить цю ухвалу.

 

Як повідомляла ТК, 8 грудня Нацрада відмовила АТ «Онікс» (радіо «Мелодія») в продовженні строку дії ліцензії і вирішила виставити 15 частот у 15 містах (основа мережі) на конкурс.

 

Нагадаємо, що суд не вперше забороняє Нацраді проводити конкурс на 15 частот «Мелодії». У вересні 2009 року Нацрада анулювала ліцензію АТ «Онікс» і вирішила оголосити відповідний конкурс, але Харківський окружний адміністративний суд це заборонив. Зрештою, «Онікс» добився в суді рішення, яке зобов'язало Нацраду розглянути питання про продовження строку дії ліцензії компанії. Нацрада розглянула - і не продовжила ліцензію.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY