detector.media
15.12.2010 17:25
Комітет з питань свободи слова підтримав проекти про інформацію та про доступ до публічної інформації

15 грудня 2010 року на черговому засіданні Комітету з питань свободи слова та інформації його члени одноголосно підтримали законопроекти № 2763 «Про доступ до публічної інформації» та № 7321 «Про інформацію».  Зокрема проект № 2763 рекомендується до повторного другого читання, а № 7321 - до другого читання.

 

«Відповідно до політичних домовленостей,  ми внесемо на розгляд депутатів ці два проекти пакетом, розглянемо і ухвалимо. Обидва законопроекти мають всі шанси бути ухваленими конституційною більшістю», - зазначила доповідач з цього питання Олена Бондаренко (фракція Партії регіонів). Також вона подякувала представникам від громадськості, які працювали в робочій групі з удосконалення цих законопроектів, а саме Дмитру Котляру, Тарасу Шевченку, Роману Головенку, Сергію Лещенку, Єгору Соболєву, Ганні Красноступ та іншим.

 

Нагадаємо, що узгоджені законопроекти парламент може розглянути вже цього пленарного тижня.

 

Як повідомив голова Комітету з питань свободи слова та інформації Андрій Шевченко, переговорна група з доопрацювання законопроектів завершила роботу над проектами закону «Про доступ до публічної інформації» (№2763) та нової редакції закону «Про інформацію» (№7321).

 

Законопроект №7321 спершу називався «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» щодо забезпечення доступу до публічної інформації, був внесений Оленою Бондаренко, Володимиром Ландіком (фракція Партії регіонів) та Юрієм Стецем («НУ-НС»), і тепер стане новою редакцією закону «Про інформацію». 

 

Член комітету Олена Бондаренко зазначила, що наразі внесені всі правки, і в учасників переговорної групи не залишилося жодних суперечностей: «Ті, законопроекти, які будуть винесені у зал, влаштовують і громадськість, і третій сектор, і журналістів, і владу». 

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY