detector.media
14.12.2010 14:49
КНМП про затримання Найєма: суспільство має спонукати міліцію відмовитися від ксенофобії

Київська незалежна медіа-профспілка вважає, що затримання  репортера і телеведучого  Мустафи Найєма є «ненормальною і має ознаки ксенофобії», а також закликає суспільство  дати належну оцінку діям міліції і спонукати її відмовитися від політики ксенофобії.. Про це повідомляє прес-служба КНМП.

 

«Міліція звернула на нього увагу  не через його професійну діяльність, а  через східний тип обличчя або як на "лицо кавказской национальности". Якби не приналежність затриманого до професії журналіста, можна з певністю  стверджувати, що згаданий  інцидент не дістав би такого розголосу», - йдеться у заяві.

 

КНМП припускає, що затримання громадян лише через їхню специфічну зовнішність сьогодні стало звичним у діяльності міліції. За словами голови Комітету КНМП Юрія Луканова, такі підходи в міліції склалися, бо «дехто протиставляє національні меншини титульній нації і намагається роздмухати між ними ворожнечу. Лунають хамські гасла як на адресу меншин, так і на адресу титульної нації. Це вигідно політикам-шахраям і не вигідно суспільству. Якщо журналісти викриватимуть такі дії, то нам вдасться зберегти міжнаціональний мир в країні».

 

 «Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY