detector.media
09.12.2010 20:01
«Яндекс» українізує пошук по блогах

Сервіс «Пошук по блогах Яндекса» вдосконалить роботу механізму «Пульс блоґосфери». Оновлення полягатиме в тому, що сервіс зможе відокремлювати записи українських користувачів та записи українською мовою, створені користувачами з інших країн, від решти повідомлень у блогах. Про це 9 грудня розповів Антон Волнухін, керівник сервісу «Пошук по блогах», на зустрічі із керівниками сервісів компанії «Яндекс» у Львові.

Завдяки цій новації користувач зможе отримати інформацію про те, як часто певна тема згадувалась у саме в українських блогах, коли відбувались сплески активності та яким є відсоток цих згадок з-поміж усіх записів, індексованих «Яндексом». Точної дати запуску опції організатори не називають.

 

В рамках зустрічі організатори розповіли про механізми роботи Яндекс.Новини та Пошуку по блогах Яндекса. За їхніми словами, сторінку news.yandex.ua щодня переглядає 1,2 мільйона осіб. Сервіс збирає повідомлення з різних інтернет-видань про найбільш актуальні теми дня. Україномовні версії новин читає 14 тисяч користувачів на добу.

 

«Найгарячіші» повідомлення блоґосфери транслює сервіс «Пошук по блогах Яндекса», який щодня робить огляд понад 2 мільйонів записів і коментарів із блогів та форумів.

 

Тарас Назарук, для «Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY