detector.media
09.12.2010 14:11
Розпочалася кібервійна на підтримку Wikileaks

Низка людей, що підтримують Джуліана Ассанжа, об'єдналися і розпочали атаки на сайти осіб та організацій, які у той чи інший спосіб посприяли ув'язненню Ассанжа та блокуванню його рахунків, повідомляє The Telegraph.  

 

Ядро ініціативної групи Anonymous сформувалося на анонімній іміджборді /b/ сайту 4chan.org. Атака отримала назву «Операція «Відплата». За допомогою програмного забезпечення, яке «бомбардує» сайт великою кількістю запитів одночасно (так звана «DDoS-атака»), анонімуси на кілька годин відправили в оффлайн сайт шведського уряду. Наступною ціллю вони називають twitter.com, оскільки адміністрація цього сервісу заблокувала мікроблог хакерів. Експерти називають як ще одну з майбутніх мішеней британський сайт Amazon, який зняв з продажу деякі речі, що стосувалися Wikileaks.

 

Представник руху, 22-річний програміст за ніком Coldblood заявив: «Це війна нового типу, війна даних. І до нас приєднується все більше людей. Наша мета - залишити інтернет вільним для всіх».

 

Напередодні хакери атакували сайти PayPal, MasterCard та Visa, а також фінансового підрозділу швейцарської пошти PostFinance - організацій, які заблокували рахунки Джуліана Ассанжа.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY