detector.media
07.12.2010 14:37
Канал «Культура» і 5 канал покажуть дипломні роботи молодих українських режисерів

Канал «Культура» і 5 канал у період різдвяних свят покажуть дипломні роботи випускників Київського національного університету театру, кіно та телебачення імені І. Карпенка-Карого. Про це повідомив режисер та викладач університету Василь Вітер 7 грудня на прес-конференції «Перспективи молодого українського кіно».

 

На прес-конференції режисери представили проекти,  прем'єра яких відбудеться 8 грудня в «Будинку кіно». Зокрема, Ірина Правило розповіла про свій ігровий фільм «Кров», знятий за мотивами оповідання видатного грузинського письменника Нодара Думбадзе.

 

Також до показу запропонують документальну стрічку Івана Канівця «Тризуб Нептуна», в основі сюжету якого - створення флоту у 1918 році; ігровий фільм Ірини Громозди «Дурочка» (екранізація оповідання Антона Чехова «Хористка») та її документальний проект про стосунки режисера і влади «На службі режиму. Лені Ріфеншталь»; документальний фільм Владислави Чекмарьової «Політ» (за п'єсою Миколи Куліша «Отак загинув Гуска», присвячений памяті майстру курсу Миколі Мерзлікіну).

 

«На превеликий жаль, формат 5 каналу такий, що дозволяє показати тільки документальні картини, а ігрові картини і знову ж таки документальні всі вийдуть на каналі "Культура"», - сказав Василь Вітер.

 

 «Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY