detector.media
05.12.2010 15:21
«Засновник Wikileaks притримує важливу інформацію»
«Засновник Wikileaks притримує важливу інформацію»

 

Британський адвокат засновника веб-сайту Wikileaks Джуліана Ассанджа сказав Бі-Бі-Сі, що його клієнт притримує деякі важливі матеріали, які він може оприлюднити, якщо щось станеться з ним або його сайтом.

Адвокат Марк Стівенс назвав це «термоядерним пристроєм» доби інтернернету:

«Проблема у тому, що на Wikileaks здійснювали кібератаки, проти нього у всьому світі застосовували цензуру, і йому потрібно себе захищати. І це те, що Wikileaks називає термоядерним пристроєм доби інтернету».

Він також припустив, що справа про зґвалтування, яку готують проти пана Ассанджа у Швеції, є політично мотивованою.

Пан Стівенс висловив побоювання, що якщо пана Ассанджа, у якого австралійське громадянство, депортують до Швеції, його згодом вишлють до Сполучених Штатів.

Раніше влада у Швеції видала міжнародний ордер на арешт засновника веб-сайту WikiLeaks Джуліана Ассанджа, який також оприлюднив тисячі документів про подробиці військової операції США в Іраку та Афганістані.

Пана Ассанджа звинувачують у зґвалтуванні та сексуальному розбещуванні.

Дві жінки звинувачують його в нападі на них у серпні цього року в Швеції. Пан Ассандж заперечує ті звинувачення.

Китай Vs Google

В одному з останніх оприлюднених сайтом дипломатичних листувань йдеться про те, що чільний китайський офіційний представник був причетним до кібератаки на веб-сайт Google минулого року.

В одному з листів американського дипломата такий напад називають «на 100% політичним».

Згідно з документами, які оприлюднив Wikileaks, проблеми в американського пошуковика почались після того, як один із членів політбюро Комуністичної партії Китаю увів своє ім'я в пошук і знайшов дуже багато критичних дописів про себе.

В іншому документі йдеться про те, що Китай «надзвичайно стурбований» сервісом Google Earth, який використовує зображення із супутника.

Бі-бі-сі

Фото – Бі-бі-сі


 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY