detector.media
03.12.2010 12:50
Родина телеоператора Коусо, вбитого разом з Процюком, подасть до суду на Іспанію

Родина іспанського телеоператора Хосе Коусо, який загинув разом з українським колегою Тарасом Процюком у Багдаді у 2003 році, збирається подати до суду на представників влади Іспанії. Про це повідомляє інформаційне агентство «Мост-Харьков» з посиланням на «The Guardian».

 

За словами Хав'єра Коусо, брата загиблого оператора, таке рішення прийняла його сім'я після публікації на сайті WikiLeaks, у якій ідеться про те, що США тиснули на Іспанію для закриття справи проти трьох американських солдат, які вбили журналістів.

 

«Ми завжди знали, що іспанський уряд потурав США, але тепер я ставлю собі питання: що ж сталося з нашим суверенітетом?», - коментує Хав'єр Коусо.

 

Нагадаємо, 8 квітня 2003 року американські танкісти в Іраку обстріляли готель «Палестина» в Багдаді, що був базою для більшості журналістів. Тоді загинули іспанець Хосе Коусо, телеоператор каналу «Телесінко», й українець Тарас Процюк, телеоператор агентства Reuters, і були тяжко поранені ще троє працівників Reuters.

 

У травні 2008, розглядаючи справу проти американських військових, Національний суд Іспанії вирішив, що для звинувачення недостатньо свідчень і є підстави вважати, що іспанський журналіст загинув унаслідок бойових дій, а не свідомого вбивства.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY