detector.media
30.11.2010 18:16
ТСК з питань цензури розгляне інцидент з 5-м каналом та охороною Азарова

Парламентська тимчасова слідча комісія з питань розслідування випадків цензури у засобах масової інформації, тиску на свободу слова в Україні та перешкоджання законній професійній діяльності журналістів розгляне інцидент між оператором 5-го каналу і представником охорони прем'єр-міністра Миколи Азарова. Про це повідомляє секретаріат комісії.

 

За словами голови ТСК Ірини Геращенко, на засідання запрошено керівника Управління державної охорони України, представника Генеральної прокуратури України, прес-служби прем'єр-міністра, представників 5-го каналу.

 

На думку пані Геращенко, Генеральна прокуратура має терміново відреагувати та дати оцінку черговому випадку силового перешкоджання професійній журналістській діяльності з боку представників Держохорони.

 

«Сьогодні Держохорона відчуває повну безкарність, оскільки не було жодної реакції з боку влади на побиття журналіста СТБ Сергія Андрушка і тому ми знову бачимо застосування грубої сили до журналістів під час виконання професійних обов'язків. Ми будемо вимагати оприлюднення прізвищ людей, причетних до інциденту і оперативної реакції всіх відповідних структур на цей випадок», - наголосила вона.

 

Засідання комісії відбудеться 2 грудня. Також на нього запрошені хмельницькі журналісти, які скаржаться на тиск з боку голови обласної державної адміністрації.

 

«Телекритиика»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY