detector.media
29.11.2010 14:43
Одеський ОРТПЦ хоче подати заявку на провайдерство цифрової телемережі

Одеський обласний радіотелевізійний передавальний центр має намір подати заявку на отримання ліцензії провайдера загальнонаціональної цифрової телемережі у складі чотирьох мультиплексів (МХ-1, -2, -3, -5). Про це «Детектор медіа» повідомив голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Володимир Манжосов.

 

За його словами, сьогодні, 29 листопада, до Нацради надійшов факс, у якому Одеський ОРТПЦ повідомив про відповідний намір. Банківську гарантію підприємство має. За словами пана Манжосова, Нацрада ще не вирішила, чи дозволяти Одеському ОРТПЦ брати участь у відборі, адже термін подання заявок скінчився 26 листопада.

 

Нагадаємо, минулого тижня заступник голови Нацради Лариса Мудрак повідомила, що заявки від потенційних провайдерів регуляторний орган прийматиме до 8 грудня. Наприкінці тижня стало відомо, що відповідне рішення - про подовження терміну прийому заявок - Нарада лише має намір ухвалити поточного тижня. А поки таке рішення не прийняте, граничною датою залишається 26 листопада.

 

На думку пана Манжосова, тепер немає доцільності подовжувати терміни. «Якби не було жодної заявки, то було б доцільно подовжувати. А оскільки заявка є, ми поставимо в нерівні умови нових учасників і того, хто подав документи раніше», - заявив він ТК.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», станом на 27 листопада заявку на отримання ліценії провайдера цифрової телемережі подала одна компанія - «Зеонбуд».

 

Одеський ОРТПЦ є дочірнім підприємством Концерну РРТ, який, імовірно, виступить оператором національної цифрової телемережі.

 

Нагадаємо, 27 січня Нацрада відмовила державному підприємству «Одеський обласний радіотелевізійний передавальний центр» у видачі ліцензії провайдера програмної послуги на цифровому загальнонаціональному каналі мовлення МХ-2 у стандарті DVB-T (MPEG-4).

 

27 жовтня Нацрада скасувала затверджену раніше модель впровадження цифрового телерадіомовлення за затвердила нову. Окрім MX-2 та MX-3 національними мультиплексами з відкритим доступом стали MX-1 (раніше кодований) та MX-5 (раніше регіональний). Разом у цих мультиплексах буде 32 програми, з яких 3-4 відійдуть місцевим мовникам, інші - загальнонаціональним.

 

Також Нацрада вирішила звернутися до суб'єктів господарювання у сфері телебачення і радіомовлення щодо надання протягом місяця пропозицій стосовно участі у розбудові національної мережі цифрового телемовлення в стандарті DVB-T (MPEG-4) та документів згідно з додатком до рішення від 27 жовтня.

 

«Детектор медіа»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY