detector.media
29.11.2010 11:14
Кіра Муратова отримала спеціальний приз кінофестивалю у Вірменії за фільм «Мелодія для шарманки»

Спеціальний приз Союзу кінематографістів Вірменії на шостому Міжнародному фестивалі фільмів для дітей та юнацтва у Єревані отримав фільм Кіри Муратової «Мелодія для шарманки». Про це повідомляє прес-служба SOTA Cinema Group.

 

Фестиваль організований Фондом імені Ролана Бикова. Оцінювало роботи доросле і дитяче журі у трьох номінаціях.

 

Кращим повнометражним ігровим фільмом, на думку дітей, стала картина «Лист королю», режисер Пітер Вергофф (Нідерланди). Кращим повнометражним анімаційним  фільмом признали стрічку «Артур та помста Урдулака», режисер Люк Бессон (Франція), а  переможцем з-поміж короткометражних анімаційних стрічок стала «Пудя» Софії Кравцової (Росія). А от доросле журі визнало кращим повнометражним ігровим фільмом картину «Гаруда у моєму серці» режисера Іфа Ісфансія (Індонезія), а в номінації  «Кращий повнометражний анімаційний фільм» перемогла стрічка російського режисера Гаррі Бардіна «Гидке каченя». Ця ж картина отримала і гран-при фестивалю.

 

Також дитяче журі обрало переможцями номінації «Я маю права» іранський фільм «Час кохати» та італійський «Звуки з темряви». Натомість доросле журі у цій номінації надало перевагу  фільму «Часи і вітри» турецького режисера Реха Ердема.

 

Нагадаємо, цього ж року «Мелодія для шарманки» була визнана кращим фільмом країн СНД і Балтії та отримала «Ніку».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY