detector.media
23.11.2010 12:24
Студія Walt Disney відмовиться від виробництва анімаційних казок

Кіностудія Walt Disney найближчим часом має намір відмовитися від виготовлення анімаційних казок. Про повідомив в інтерв'ю LA Times президент Walt Disney Animation Studios і Pixar Animation Studios Ед Кетмулл.

 

За його словами, «популярність деяких жанрів і фільмів падає, це невідворотно. Вони, можливо, повернуться пізніше, якщо у когось з'явиться свіжий погляд на них. Але наразі у нас у планах немає ніяких мюзиклів чи анімаційний казок». Ед Кетмулл вважає, що сьогодні виробництво анімаційних фільмів є досить ризикованим.

 

Видання пов'язує зміни стратегій розвитку кіностудій з провалом у прокаті мультфільму «Принцеса і жаба», знятого в традиційному для Walt Disney стилі. При бюджеті в 105 мільйонів доларів, фільм заробив в кінотеатрах Північної Америки тільки 104 мільйони.

Нагадаємо, що 24 листопада в прокат виходить мультфільм «Рапунцель: заплутана історія», який, очевидно, і стане останньою анімаційною казкою.

 

Такі зміни в попиті на анімаційний продукт медійний експерт Дафна Леміш, керівник радіо- та теледепартаменту Університету Південного Іллінойсу вбачає у зміні суспільних цінностей: «Допоки їм (дівчаткам - ТК.) п'ять або шість (років), їх не цікавить стати принцесами. Вони хочуть бути "гарячими" і класними. Тобто вони бачать, що такими є суспільні цінності».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY