detector.media
22.11.2010 14:53
Убивцю Політковської шукають у Бельгії

Правоохоронці Бельгії на прохання російських колег проводять операції пошуку та затримання у місті Льєжі можливого співучасника вбивства журналістки «Новой газеты» Ганни Політковської. Про це повідомляє російська газета «Коммерсантъ» з посиланням на бельгійські ЗМІ.

 

За даними бельгійських мас-медіа, підозрюваного намагаються відстежити за телефонними дзвінками. Як повідомили «Коммерсанту» в прокуратурі Бельгії, пошук уже ведеться, однак назвати будь-які подробиці слідства чи імена в органі відмовилися. Зазначимо, що розшук підозрюваних у вбивстві Політковської розпочали в рамках міжнародних угод про правову допомогу, після того, як бельгійські правоохоронці отримали запит від російської сторони.

 

Офіційний представник слідчого комітету при прокуратурі (СКП) РФ Володимир Маркін не став коментувати повідомлення бельгійських ЗМІ. У свою чергу, адвокати фігурантів слідства висловили впевненість, що наразі може йтися тільки про одну особу - 36-річного уродженця Ачхой-Мартановського району Чечні Рустама Махмудова.

 

Оглядач «Новой газеты» Ганна Політковська була вбита 7 жовтня 2006 року в під'їзді будинку на вулиці Лісовій у Москві. Її тіло з вогнепальними пораненнями виявила в ліфті сусідка, поряд знайдено пістолет Макарова і чотири гільзи. Прокуратура Москви порушила кримінальну справу за статтею «вбивство».

 

Нагадаємо, Московський окружний військовий суд виніс виправдувальний вирок усім чотирьом обвинуваченим у справі про вбивство Ганни Політковської - Павлу Рягузову, Сергію Хаджікурбанову і братам Джабраїлу та Ібрагиму Махмудовим.

 

У березні 2009 Генеральна прокуратура Російської Федерації оскаржила вирок у справі про вбивство журналістки.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY