detector.media
19.11.2010 09:21
У США через web-сервіси падає популярність кабельного телебачення

Кількість американців, які мають підключення до кабельного ТБ, зменшилася найбільше за останні 30 років. Про це повідомляє видання The Financial Times, посилаюсь на дані дослідницької компанії SNL Kagan.

 

Загальна кількість передплатників ТВ-сервісів, що їх надають кабельні, супутникові та телекомунікаційні оператори, знизилася у третьому кварталі на 119000 - у порівнянні з ростом на 346000 в аналогічному періоді 2009 року.  Проте тоді як телеком- та супутникові оператори додали собі передплатників, кабельні оператори втратили 741000 клієнтів.

 

Такі цифри, пише Financial Times, говорять про те, що одна з найбільших фобій телевізійної індустрії стає реальністю - завдяки поступовому переходу глядачів на web-платформи. Перш за все, мова йде про Hulu та Netflix. Дивайси типу iPad також можуть посилити відтік користувачів традиційних мультиканальних платформ. Дослідження The Diffusion Group - компанії, що спеціалізується на пошукових технологіях - виявило, що понад третину користувачів iPad готові відмовитися від передплати на платне ТБ протягом наступних шести місяців.

 

Ян Олгайсон, старший аналітик SNL Kagan, каже, що стає дедалі важче ігнорувати вплив web-сервісів на індустрію платного ТБ, «особливо коли бачиш падіння у ті періоди року, які зазвичай дають найбільше зростання підключень».

 

Кабельна індустрія продумує різні способи захисту від відтоку передплатників. Наприклад, компанія Comcast надає послугу TV Everywhere, яка дозволяє передплатникам дивитися канали і програми і онлайн, і через кабельні бокси.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY