detector.media
18.11.2010 20:12
Пашаєву на СТБ пропонують посади диспетчера, розшифрувальника відеокасет або спеціаліста з документообігу

Журналісту СТБ Осману Пашаєву запропонували перейти з посади спеціального кореспондента «Вікна-новин» на посаду диспетчера центрального диспетчерського відділу, спеціаліста з розшифровування відеокасет або спеціаліста з документообігу департаменту управління персоналом. Про це пише «Українська правда» з посиланням на самого журналіста.

 

Осман Пашаєв розповів, що 29 вересня його попередили про скорочення з 1 грудня у зв'язку з ліквідацією департаменту інформаційно-аналітичного мовлення. За його словами, це передбачало, що всіх журналістів, які працювали у департаменті інформаційно-аналітичного мовлення, переводять в інший департамент. «Тобто звільняються всі і приймаються в інший департамент, окрім мене і випускового редактора Маргарити Трубачової», - уточнив він.

 

«Фактично це винятково звільнення мене і Трубачової. Трубачову використали ще при звільненні ранкових новин проти Людмили Маркіз, яка опиралася будь-якій цензурі впродовж років. Трубачову тоді перевели на місце Маркіз. Тепер, щоб не виглядало, що звільняють винятково мене, за компанію звільняють Трубачову», - додав журналіст.

 

Осман Пашаєв зазначив, що генеральний директор СТБ Володимир Бородянський «в очі» йому сказав: «Або погоджуйся звільнятися за власним бажанням, або будеш звільнений, бо ліквідують департамент».

 

«З тих пропозицій, які мені надійшли, мені всі подобаються, але я поки не маю посадових інструкцій щодо них. У принципі, мені подобається бути спеціалістом з розшифровування відеокасет. "Вікна" - найстарші новини, і більшість його архівів зберігаються на касетах, які ніхто не оцифровував, а молоді журналісти навіть не знають, що там», - сказав він.

 

 


 

 

Виконувач обов'язків головного редактора «Вікон-новин» Олексій Мустафін у коментарі ТК сказав: «У нас немає (після реструктуризації - ТК) посади спеціального кореспондента, тому ми не можемо Пашаєву її запропонувати. І в нас немає вільних вакансій кореспондентів: нам тоді треба когось звільняти і брати Пашаєва». Щодо звільнення Маргарити Трубачової, пан Мустафін сказав, що їй також запропонували інші посади, але не в департаменті інформаційно-аналітичного мовлення. «Це наслідки реорганізації. Ми скоротили кількість випускових, тому для неї, на жаль, немає роботи», - додав він.

 

Раніше ТК з посиланням на власні джерела писала про те, що після скорочень працівників департаменту інформаційно-аналітичного мовлення не будуть прийняті назад на роботу у «Вікна-новини» журналіст Осман Пашаєв і випусковий редактор Маргарита Трубачова.

 

Як повідомляла ТК, керівництво СТБ вирішило провести на каналі реорганізацію і 28 вересня видало наказ про скорочення працівників інформаційно-аналітичної програми «Вікна-новини». При цьому прес-служба СТБ запевнила, що «Вікна» залишаться в ефірі каналу в тих самих слотах, а скорочення будуть мінімальними. Заступник генерального директора СТБ Олексій Мустафін уточнив, що реструктуризація передбачає підвищення особистої відповідальності випускового та відмову від розподілу на кореспондентів і спеціальних кореспондентів.

 

Нагадаємо, що Осман Пашаєв є головою профспілки «Медіафронт», а також членом координаційної ради руху «Стоп цензурі!».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY