detector.media
16.11.2010 10:29
НЕК просить не плутати експертні комісії

Національна експертна комісія з питань захисту суспільної моралі відкидає звинувачення ЗМІ і громадськості в тому, що саме НЕК заборонив демонстрацію на території України художнього фільму «Пила 7». НЕК просить не плутати їх з Експертною комісією з питань розповсюдження і демонстрування фільмів при Міністерстві культури і мистецтв України, наголошуючи, що рішення про заборону демонстрації художнього фільму «Пила 7» приймалось саме останньою. Про це повідомляє сайт комісії.

 

На думку членів НЕК, така плутанина призводить до викривлення інформації. «Статті про звинувачення Національної комісії у забороні стрічки «Пила 7» та мультфільму «Сімпсони» є одними з прикладів недостовірної інформації, опублікованої у ЗМІ починаючи з січня 2009 року», - йдеться у повідомленні.

 

НЕК роз'яснює, що в Україні є низка державних органів, які можуть надавати експертні висновки щодо відповідності кіно- та відеопродукції нормам чинного законодавства: Національна експертна комісія України з питань захисту суспільної моралі, Експертна комісія з питань розповсюдження і демонстрування фільмів при Міністерстві культури і мистецтв України та судово-експертні підрозділи Міністерства юстиції України. Принципова різниця між Національною комісією та Експертною комісією Мінкульту полягає у тому, що перша з них здійснює дослідження кінопродукції за зверненнями громадян, фізичних та юридичних осіб після демонстрації картини на українських екранах, тоді як друга - проводить попередній аналіз з тим, аби допустити той чи інших кінопродукт до прокату.

 

Аби усунути будь-які непорозуміння, які виникають у зв'язку із діяльністю та персональним складом обох комісії, НЕК розмістила на сайті перелік їх членів.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY