detector.media
15.11.2010 19:14
Польська супутникова платформа Cyfrowy Polsat купує 100% телекомпанії Telewizja Polsat

Польська супутникова телевізійна платформа Cyfrowy Polsat 15 листопада оголосила про купівлю 100 % акцій компанії Telewizja Polsat S.A. за 3,75 млрд злотих ($1,3 млрд). Про це пише Bloomberg з посиланням на офіційне повідомлення компаній.

 

Головним акціонером обох компаній є Зигмунт Солож-Жак. Cyfrowy Polsat сплатить 2,6 млрд злотих ($0,9 млрд) готівкою, а решту - у формі 80 мільйонів нових акцій за ціною 14,37 злотих ($4,98) кожна. Угода має бути закрита у березні 2011 року.

 

«Завдяки купівлі Telewizja Polsat група Cyfrowy Polsat стає безперечним лідером медійного ринку Польщі і найсильнішим гравцем за обсягом доходів як від абонентів, так і від реклами. Діяльність Cyfrowy Polsat і Telewizja Polsat доповнюють одна одну, завдяки чому об'єднана компанія має істотні переваги перед конкурентами», - цитує Media2 президента Cyfrowy Polsat Домініка Лібіцкі.

 

Як пише Media2, група Cyfrowy Polsat стає лідером медіаринку Польщі з доходом 2,4 млрд злотих ($ 0,83 млрд), відповідно до спільних результатів обох компаній за останній фінансовий рік. У структурі сукупного доходу обох компаній 55% (1,315 млрд злотих) становлять доходи від абонентів, а 38% (0,91 млрд злотих) - від телевізійної реклами. Сукупний показник EBITDA за останній фінансовий рік становить близько 0,65 млрд злотих ($0,22 млрд), з яких 58% припадає на Cyfrowy Polsat і 42% - на Telewizja Polsat.

 

«Після завершення придбання Telewizja Polsat ключові елементи нашої стратегії залишаються незмінними. Ми робимо ставку на зростання сегменту платного телебачення, розвиток широкосмугового доступу до інтернету і мобільного зв'язку та запровадження нових продуктів. Придбання Telewizja Polsat має прискорити досягнення цих цілей, водночас зі зростанням вартості для акціонерів Cyfrowy Polsat», - додає пан Лібіцкі.

 

Генеральний директор медіагрупи «Україна» Вальдемар Дзікі (програмний директор, член ради директорів СЕО польського телеканалу Polsat у 2004-2006 роках) у коментарі ТК сказав, що оголошена 15 листопада угода не стала для нього несподіванкою. «Чотири роки тому, коли я управляв Polsat, теж розроблялися різні довгострокові плани, один з яких передбачав саме такий сценарій. Протягом останніх чотирьох років багато змінилося: Cyfrowy Polsat вийшла на Варшавську фондову біржу, на відміну від Telewizja Polsat S.A. Тож нинішня угода може бути пов'язана із цим», - вважає він.

 

За словами пана Дзікі, Cyfrowy Polsat - одна з найуспішніших медіакомпаній Європи: «Останні три роки для компанії дуже вдалі, вона має понад 3 млн абонентів, що ставить її на перше місце у Східній Європі. Cyfrowy Polsat зараз дуже сильна компанія, яка має амбіційні плани щодо розвитку».

 

 

Telewizja Polsat S.A. - перша польська комерційна телекомпанія, заснована в 1992 році. Управляє кількома комерційними телеканалами, у тому числі другим за популярністю телеканалом Polsat.

 

Cyfrowy Polsat - найбільша за кількістю абонентів польська супутникова платформа, заснована у 2000 році (другою після Cyfra+).

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY