detector.media
13.11.2010 19:08
Гримчак вимагає порушити кримінальну справу проти Стогнія та звільнити його й Андрєєва з МВС

Народний депутат Юрій Гримчак (НУНС) звернувся до міліції та Генеральної прокуратури із заявою про порушення кримінальної справи стосовно головного радника міністра внутрішніх справ Костянтина Стогнія. Про це повідомляє прес-служба «Народної самооборони».

 

За інформацією партії, у заяві депутат зазначив, що в п'ятницю ввечері після закінчення прямого ефіру на ТРК «Україна» він стояв біля будівлі, де розташована телестудія. Радник міністра МВС Костянтин Стогній «підійшов до нього та завдав ударів в обличчя та по нозі». Юрій Гримчак зняв побої, що зафіксовано результатами судово-медичної експертизи.

 

 

У заяві Юрій Гримчак просить порушити кримінальну справу проти Костянтина Стогнія та притягти його до кримінальної відповідальності за нанесення побоїв та втручання в діяльність народного депутата України.

 

Окрім цього, народний депутат звернувся до президента й Кабінету Міністрів з вимогою негайно звільнити Костянтина Стогнія та директора департаменту зв'язків з громадськістю МВС Дмитра Андрєєва «за брехню і наклеп і неможливість подальшого виконання своїх обов'язків через заплямування честі офіцера міліції».

 

У відкритому зверненні, яке наводить прес-служба «Народної самооборони», пан Гримчак заявляє: «Інцидент, що стався у п'ятницю ввечері після програми "Шустер live", став лакмусовим папірцем для представника МВС. Полковник міліції Стогній у словесній перепалці перегнув палицю дозволеного. Наша розмова стосувалася виключно незаконного отримання ним трьох останніх міліцейських звань - майора, підполковника та полковника».

 

«Заява директора ДЗГ про розмову поза ефіром, яка стосувалась житла, є брехнею. Це можуть підтвердити як представники команди, що була із нашого боку, так і сторонні свідки інциденту», - додає він.

 

Юрій Гримчак зазначає, що неправдивість слів його опонентів може бути підтверджена відеозаписом із камер спостереження, що знаходяться на будівлі, біля якої стався інцидент. «На них можна побачити, що екс-міністр Луценко взагалі не брав участі у бійці, оскільки знаходився на достатній відстані від Стогнія», - каже депутат.

 

Як повідомляла ТК, Юрій Гримчак і Костянтин Стогній побилися після ефіру «Шустер live» 12 листопада. За свідченням очевидців, бійка учасників ток-шоу почалася зі сварки Костянтина Стогнія з Юрієм Луценком. Після цього в суперечку з матюками втрутився Гримчак. Зав'язалася кулачна сутичка, внаслідок якої Стогній опинився на капоті «Альфа-Ромео» одного зі співробітників студії.

 

У свою чергу речник МВС Дмитро Андрєєв згодом уточнив, що Стогній (перед бійкою з Гримчаком) вдарив Луценка в обличчя за те, що той сказав, що квартиру працівник міліції може одержати, «якщо... ну, скажімо так, зробити... оральный контакт із міністром внутрішніх справ».

 

Нагадаємо, що влітку цього року Юрій Гримчак надіслав депутатський запит до Генеральної прокуратури, щоб з'ясувати, на якій підставі Костянтин Стогній суміщає роботу радника міністра внутрішніх справ з журналістською діяльністю. Сам Костянтин Стогній у коментарі ТК наголосив, що це вже п'ятий депутатський запит щодо нього, який надійшов до Генпрокуратури. Він також нагадав положення закону про держслужбу, відповідно до яких він може займатися творчою, і зокрема журналістською діяльністю.

 

Раніше в інтерв'ю ТК, пан Стогній зазначав, що після призначення на посаду радника міністра він припинив керувати своєю продакшн-студією «Жара», і займається суто журналістикою та веденням програми «Надзвичайні новини».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY