detector.media
12.11.2010 12:40
Холдинг «Главред-медіа» закрив газету «Новая» та припинить фінансування журналу «Детектор медіа»

11 листопада 2010 року вийшов останній випуск газети «Новая». Працівникам газети 10 листопада повідомили про закриття видання і про їх скорочення, пообіцявши запропонувати або роботу в інших виданнях холдингу, або виплатити всі визначені законодавством кошти.

 

Холдинг «Главред-медіа» у поширеному 12 листопада прес-релізі повідомляє, що головною причиною такого рішення є те, що дохідна частина проекту «Новая» не дозволяє компенсувати витрати на друк та розповсюдження газети, яка вийшла у світ у грудні 2006 року та мала наклад 8000 примірників. Витрати на зарплату, гонорари, оренду тощо протягом чотирьох років дотують засновники. За цей час проінвестовано в проект більше 31 млн гривень.

 

«Головними причинами економічних проблем видання, крім типових складнощів розвитку паперових ЗМІ, - зазначається у прес-релізі, - є те, що в момент старту тижневика не було проведено необхідних маркетингових досліджень ринку, а запуск щоденної версії в листопаді 2008 року співпав з початком фінансової кризи і падінням рекламних доходів».

 

Холдинг «Главред-медіа» планує зосередитись на розвитку газети «Известия в Украине», «враховуючи її стабільне місце на ринку і значно позитивніші досягнення в охопленні читацької аудиторії і наповненні дохідної частини».

 

Головний редактор «Нової» Олег Нипадимка вважає, що в газети були можливості для розвитку, а видання закривають не лише з економічних причин, а й політичних. Він зазначив у коментарі ТК, що колектив «Нової» працюватиме до 11 січня. «Нам дозволили приходити на роботу за вільним графіком, але ми вирішили, що ходитимемо на роботу щодня з 9-ї до 18-ї години», - сказав головний редактор.

 

Також з початку 2011 року холдинг «Главред-медіа» припиняє фінансування журналу «Детектор медіа». Цю інформацію підтверджують шеф-редактор інтернет-порталу та журналу «Детектор медіа» Наталія Лигачова та генеральний директор холдингу «Главред-медіа» Олександр Ситник. Але холдинг продовжить розвиток порталу «Детектор медіа».

 

Наталія Лигачова повідомила, що для підтримки журналу, який дійсно не є самоокупним, але, на її думку, є важливим проектом для українських медіаспільноти та громадянського суспільства, громадська організація «Детектор медіа» зараз намагається знайти кошти грантодавців.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY