detector.media
09.11.2010 16:23
СБУ спростовує, що телефони журналістів Бойка, Речинського і Лещенка прослуховуються

Речник СБУ Марина Остапенко заперечує інформацію про прослуховування трьох журналістів: Володимира Бойка, Станіслава Речинського (ОРД) та Сергія Лещенка («Українська правда»), яку оприлюднив Володимир Бойко в статті «Журналісти - "контрабандисти"».

 

Бойко у своєму матеріалі стверджує, що СБУ прослуховує телефони трьох журналістів. «Про це мені стало відомо з власних джерел», - сказав він у коментарі ТК, додавши, що планує написати продовження цієї історії.

 

У статті йдеться про те, що для того, щоб поставити телефони журналістів на прослуховування, управління Служби безпеки України в Луганській області направило подання до центрального апарату СБУ. В поданні йшлося не про журналістів, а про луганського контрабандиста. Крім того, прослуховування вже було санкціоноване головою Апеляційного суду Луганської області.

 

«Ця стаття вигадка від початку до кінця. По-перше, СБУ діє винятково в межах законодавства, і якщо існують якісь документи, як стверджує автор статі, то нехай він віднесе їх до Генпрокуратури, яка здійснює загальний нагляд за діяльністю СБУ. По-друге, видно, що людина, яка надавала інформацію для написання цієї статті, не володіє механізмами проходження документів у службі. Це вже не перший випадок такого характеру. Можу припустити, що автора статті просто надурили, або підсунули якісь сфабриковані документи, і він став жертвою тих, хто намагається привернути увагу до своєї персони», - сказала Марина Остапенко у коментарі ТК.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY