detector.media
09.11.2010 14:18
«Українська столиця» оскаржуватиме результати перевірки КРУ. Петро Щербина радить шукати порушення деінде

Результати перевірки Контрольно-ревізійним управлінням комунального підприємства «Редакція газети "Українська столиця"» будуть оскаржені в судовому порядку. Про це ТК повідомив в. о. головного редактора «Української столиці» Петро Щербина.

 

«Відразу після ознайомлення з результатами перевірки до КРУ були направлені заперечення та зауваження, згідно з якими акт перевірки КРУ не відповідає ні дійсності, ні здоровому глузду. На сьогоднішній день редакція газети готує судовий позов щодо результатів перевірки, оскільки ми не згодні з ними. Тому до рішення суду говорити про наслідки перевірки є не тільки правовою безграмотністю, а й прямою дискредитацією комунальних засобів масової інформації», - зазначив пан Щербина.

 

За його словами, комунальне підприємство діяло виключно із затвердженим кошторисом, а кошторис затверджувало управління ЗМІ КМДА. «Тут виникає питання: або управління ЗМІ затвердило та фінансувало невідповідний чинному законодавству кошторис, або редакція діяла згідно з погодженим та відповідним законодавству кошторисом», - додав він.

 

Петро Щербина висловив упевненість у тому, що «порушення потрібно шукати не в редакції "Української столиці", журналісти якої по півроку не отримували заробітну плату і всі рахунки якої через боргові зобов'язання попередніх періодів були заблоковані на підставі судових рішень, а в тих місцях, де кошти справді розкрадалися, а можливо, й продовжують розкрадатися».

 

Як повідомляла ТК, за результатами ревізії фінансово-господарської діяльності «Української столиці» КРУ в місті Києві виявило порушень на загальну суму 1,9 млн гривень. Управління преси та інформації КМДА у зв'язку із цим ініціює звернення КМДА до правоохоронних органів щодо результатів ревізії.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY