detector.media
08.11.2010 13:58
АП радить одеському губернатору не порушувати право журналістів на інформацію

Заступник глави Адміністрації президента України Олег Рафальський «вказав» голові Одеської обласної державної адміністрації Едуарду Матвійчуку на неприпустимість порушення законодавства України, що регламентує діяльність засобів масової інформації. Про це йдеться у листі пана Рафальського, повідомляє інформаційне агентство «Контекст-Причерноморье».

 

Таким чином АП відреагувала на ситуацію, що склалася у відносинах Одеської ОДА та ЗМІ регіону, зокрема, ІА «Контекст-Причерноморье», представнику якого відмовили в акредитації.

 

«Голові Одеської обласної державної адміністрації Е. Л. Матвійчуку доручено розглянути факти, висловлені у вашому листі, і вжити невідкладних заходів щодо їх врегулювання. Також вказано на неприпустимість порушення законодавства України, яке регламентує діяльність засобів масової інформації, зокрема в частині обмеження прав журналістів на отримання інформації про діяльність органів державної влади і об'єктивне інформування громадськості», - зазначено в листі Олега Рафальського до головного редактора агентства Олександра Осташка.

 

Раніше головний редактор ІА «Контекст-Причорномор'я» поставив свій підпис у колективному зверненні до заступника глави АП Ганни Герман щодо «дивної тональніості» у спілкуванні пана Матвійчука зі ЗМІ Одещини. Журналіст  навели факти «хамських відписок», конкретні приклади прямого ошукування губернатором представників ЗМІ. «...подібні сумні особливості деяких урядовців прямо і негативно можуть вплинути на реноме України, як держави, яка бореться за справжню демократію і свободу слова. І вдвічі прикро, що такі дії з боку держчиновників найвищого, першого рангу, на наш погляд, можуть кинути тінь на реформи, у тому числі і реформи із збереження і розвитку свободи слова в Україні, які проводить наш Президент Віктор Федорович Янукович» - зазначили автори колективного звернення.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY