detector.media
03.11.2010 17:12
КНМП закликає майбутнього генпрокурора не робити так, як Медведько

Київська незалежна медіа-профспілка закликає майбутнього генерального прокурора не наслідувати свого попередника. Про це йдеться у заяві КНМП.

 

«Колишній генеральний прокурор Олександр Медведько, який щойно пішов у відставку, двічі ставав ворогом преси номер один за рейтингом медіапрофспілки й Інституту масової інформації. Він найганебнішим чином зарекомендував себе як людина, котра захищає можновладців від журналістів. Очолюване ним відомство жодного разу не відгукнулося на вимогли порушити кримінальну справу проти тих, хто брутально порушував права журналістів бив їх, хамив їм або іншим чином перешкоджав професійній діяльності. Можна сміливо стверджувати, що колишній генеральний прокурор опосередковано сприяв згортанню свободи слова в Україні та відновленню цензури», - йдеться у заяві.

 

Профспілчани заявляють, що якщо майбутній керівник Генеральної прокуратури не хоче, щоб його ім'я зганьбилося, то він мусить відмовитися від такої практики. Він мусить чітко реагувати на факти перешкоджання професійній діяльності журналістів і таким чином сприяти встановленню в Україні атмосфери підтримки свободи слова і поваги до закону.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY