detector.media
02.11.2010 16:02
Фільм «Щастя моє» Сергія Лозниці покажуть на Фестивалі східноєвропейського кіно

Кінострічку «Щастя моє» українського режисера Сергія Лозниці покажуть на Фестивалі східноєвропейського кіно, який проходитиме з 2 по 7 листопада в Котбусі у Німеччині. Про це повідомляє «Укрінформ».

 

За інформацією інформагентства, фільм «Щастя моє» увійшов до позаконкурсної програми фестивалю. Його показ відбудеться у Котбусі 3 листопада.

 

Зазначимо, що ювілейний, 20-й Фестиваль східноєвропейського кіно у Котбусі відкриє 2 листопада стрічка сербського режисера Срдяна Кольєвіча «Жінка з розбитим носом». Протягом шести днів глядачі побачать 140 фільмів із 40 країн Центральної та Східної Європи. У неділю міжнародне журі оголосить переможців конкурсу.

 

Як писала ТК, прем'єра ігрового фільму «Щастя моє» відбулася у травні 2010 на МКФ у Каннах. На відкритому російському кінофестивалі «Кінотавр» фільм здобув приз за кращу режисуру і приз Гільдії кінознавців та кінокритиків, а також гран-прі МКФ молодого європейського кіно «Vоices», приз «Срібний абрикос» МКФ в Єревані.

 

Також картина «Щастя моє» минулого тижня  здобула гран-прі 40-го Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість» та головну нагороду FIPRESCI.

 

У вересні фільм отримав приз XIX Відкритого фестивалю кіно країн СНД, Латвії, Литви і Естонії «Кіношок-2010» за кращий сценарій.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY