detector.media
30.10.2010 15:30
Івано-Франківська ОДТРК та телекомпанія «Галичина» увійшли до Дунайської медіа мережі

У Сербії створюють Дунайську медіа мережу за участю українських телекомпаній та 312 представників медіа з 14 придунайських країн, повідомляє Укрінформ.

 

Відповідне рішення прийняли на установчій конференції, що відбулася 29 та 30 жовтня у сербському місті Новий Сад. У конференції взяли участь держсекретар міністерства закордонних справ Сербії Мірко Стефанович, представники Європейської Комісії, Європарламенту, посольства України в Республіці Сербія.

 

Ініціатором проекту стало «Радіо і телебачення Воєводини» міста Новий Сад, на базі якого створюють мережу. Основна мета об`єднання телекомпаній - «сприяти зміцненню співробітництва і порозумінню придунайських країн, показ їх мистецького і культурного багатства, духовної спадщини та інших цінностей, розвиток європейської єдності та регіональної солідарності». Від України членом Ради з організаційних питань, до складу якої увійшло по одному представнику від кожної країни Дунайського регіону, обрали генерального директора Івано-Франківського обласного телебачення «Галичина» Ольгу Бабій. Окрім телекомпанії «Галичина» до складу мережі увійшла Івано-Франківська ОДТРК.

 

Учасники конференції ухвалили спільну Декларацію про створення медіа мережі, а також заслухали пропозиції щодо її подальшої роботи. Зокрема, учасники обговорили аспекти обміну інформацією, створення інтернет-порталу, а також організаційні питання, зокрема структуру органів управління медіа мережею.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY