detector.media
21.10.2010 16:05
Кабельники просять Януковича скасувати ліцензування провайдерів програмної послуги

Українські оператори кабельного телебачення підписали звернення до президента України Віктора Януковича щодо скасування ліцензування діяльності провайдерів програмної послуги. Про це ТК повідомили в Телекомунікаційній палаті України, що виступила ініціатором звернення, оприлюдненого під час Відкритого форуму операторів кабельного телебачення 21 жовтня.

 

«Ми вважаємо, що для спрощення доступу підприємців на ринок, обмеження держрегулювання господарської діяльності, зниження рівня корумпованості та розвитку конкуренції в телекомсфері Україні необхідно відмовитися від ліцензування і перейти на європейський принцип загального дозволу та саморегулювання. Такий перехід допоможе істотно поліпшити бізнес-клімат в Україні та інвестиційний імідж нашої країни», - зазначають автори заяви.

 

У президентській Програмі економічних реформ України на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава» також ідеться про те, що до кінця 2010 року необхідно на 30% скоротити кількість видів госпдіяльності, що підлягають ліцензуванню.

 

Як нагадують кабельники,  діяльність провайдерів програмної послуги підлягає ліцензуванню згідно з останньою редакцією (2006 року) Закону України «Про телебачення і радіомовлення». З моменту впровадження цієї норми професійні об'єднання провайдерів виступають за відмову від такого методу державного регулювання, як індивідуальне ліцензування. Вони наголошують на тому, що при наданні доступу до телепрограм не використовується радіочастотний ресурс і, відповідно, ця діяльність не є небезпекою ні для держави, ні для населення та екології.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY