detector.media
18.10.2010 17:01
Прокуратура хоче замінити Пукачу адвоката, який наполягає на відповідальності Кучми і Литвина?

Слідчий Генпрокуратури тисне на Олексія Пукача з метою змінити адвоката в справі. Про повідомляє «Українська правда» з посиланням на нинішнього захисника Пукача Олега Мусієнка.

 

«12 та 18 жовтня Олексія Пукача двічі без мого відома привозили до слідчого управління Генпрокуратури на Борисоглібській з метою нав'язати йому нового захисника. Мені це підтверджував сам Пукач», - сказав Олег Мусієнко і додав, що це є порушенням права на захист, гарантованого 55-ю статтею Конституції та 46-48-ю статтями Кримінально-процесуального кодексу.

 

За його словами, Пукача приводили на бесіду із заступником генпрокурора Ренатом Кузьміним, що виступає куратором Управління з розслідування особливо важливих справ. «12 жовтня Кузьмін зустрічався з Пукачем, після чого до Пукача прийшов новий слідчий Грищенко разом з наглядаючим прокурором, які почали його переконувати поміняти захисника», - розповів адвокат. Однак, зазначив  він, Пукач наполіг, щоб його інтереси і далі захищав Мусієнко, після чого «18 жовтня Пукача знову привезли до Генпрокуратури на Борисоглібську».

 

Олег Мусієнко зазначив, що жодні слідчі дії з Пукачем без участі його як захисника проводитися не можуть.

 

За словами Мусієнка, мета слідчого - виділити справу відносно замовників убивства Гонгадзе в окреме провадження і «поховати її». «Тоді як моя позиція, узгоджена разом з Пукачем - за вбивство Гонгадзе мусять відповідати Леонід Кучма і Володимир Литвин, а також Микола Джига, який створював Пукачу алібі», - зазначив Мусієнко.

 

Як повідомляла ТК, 8 жовтня було змінено слідчого у справі Гонгадзе. Слідчу групу замість Олександра Харченка очолив Владислав Грищенко. Напередодні, 7 жовтня, Верховний суд України продовжив арешт Олексія Пукача до 8 грудня. Також був продовжений термін слідства у справі про вбивство Георгія Гонгадзе до 14 грудня 2010 року. Раніше, 4 жовтня Генпрокуратура скасувала постанови про відмову в порушенні кримінальної справи щодо Леоніда Кучми і Володимира Литвина.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY