detector.media
16.10.2010 12:12
Роботу Мирослава Слабошпицького «Плем’я» підтримав Фонд Хуберта Белса

Проект кінорежисера Мирослава Слабошпицького «Плем'я» отримав грант Фонду Хуберта Белса (The Hubert Bals Fund) в категорії «розробка сценарію».

 

Кінорежисер відомий гучними короткометражними роботами, які брали участь у конкурсі Міжнародного Берлінського кінофестивалю: фільми Слабошпицького відбиралися на конкурс два роки поспіль, що є своєрідним рекордом як для України, так і для Росії. У 2009 році на Берлінале був представлений його скандальний «Діагноз», присвячений проблемам СНІДу, наркоманії та евтаназії. Цього року він повернувся в Берлін із 10-хвилинною стрічкою «Глухота». Фільм за участю глухонімих акторів, знятий без жодного склеювання і без єдиного слова, вже названо американськими критиками «зразком сучасного німого кіно».

 

Нову роботу кінорежисера, як і попередню «Глухоту», буде знято без слів, за участю глухонімих акторів; вона розповідає про життя підлітків - мешканців інтернату для дітей із порушеннями слуху.

 

Раніше уваги нідерландського фонду удостоювався київський сучасний художник Ігор Подольчак і Сергій Лозниця - у 2006 році фонд підтримав його проект «Щастя моє».

 

Фонд Хуберта Белса працює за підтримки Міністерства закордонних справ Нідерландів і громадських організацій, діяльність яких пов'язана з культурною сферою. Фонд виділяє гранти для розробки сценаріїв, застосування цифрових технологій і обробки знятих матеріалів (постпродакшн), а також для розповсюдження готової кінопродукції, участі у семінарах і майстер-класах.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY