detector.media
12.10.2010 12:48
Кириленко хоче створити ТСК з питань нападу на учасників фестивалю «Гайдамака.UA»

У Верховній Раді зареєстровано постанову № 7238 «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування факту розбійного нападу на фестиваль повстанської та патріотичної пісні "Гайдамака.UA" 26 вересня 2010 року». Автор постанови - народний депутат В'ячеслав Кириленко.

 

Обґрунтовуючи необхідність створення ТСК, народний депутат нагадує, що 26 вересня відбувся організований напад групи молодиків на учасників та гостей фестивалю повстанської та патріотичної пісні «Гайдамака.UA», що проходив 24-26 вересня 2010 року в місті Ірпені Київської області. Нападники увірвалися на територію, де відбувався фестиваль, били громадян, завдаючи їм травми.

 

«У величезної кількості співвітчизників викликає глибоке занепокоєння факт організованого нападу на мистецький захід патріотичного спрямування. Окрім того, на час нападу на фестивалі залишилося украй недостатня кількість працівників міліції, і ці працівники не змогли захистити від нападників учасників та гостей фестивалю, які змушені було захищатися самостійно. Незважаючи на те, що двох нападників, які застосували силу до працівників міліції, було затримано, вони, за офіційним повідомленням МВС, невдовзі були відпущені. Такі дії міліції явно не відповідають тяжкості вчинених правопорушень», - пише В'ячеслав Кириленко у пояснювальній записці.

 

Щоб подібне більше не повторювалося, необхідно створити парламентську тимчасову слідчу комісію з питань розслідування зазначених подій та обставин, вважає депутат.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY