detector.media
06.10.2010 20:12
ТВі: СТБ оскаржив скасування конкурсу частот; суд відкрив касаційне провадження

ЗАТ «Міжнародний медіа центр - СТБ» (телеканал СТБ) звернулося до Вищого адміністративного суду з касацiйною скаргою на постанову Окружного адміністративного суду м.Києва від 8 червня 2010 року та постанову Київського апеляційного адміністративного суду від 30 серпня 2010 року щодо січневого конкурсу Національної ради з питань телебачення і радіомовлення на вільні частоти. Про це повідомляє прес-служба телеканалу ТВі.

 

Нагадаємо, 8 червня було скасовано, а 30 серпня - підтверджено скасування результатів січневого конкурсу, за результатами якого більшість частот дісталася ТВі та 5-му каналу. СТБ на конкурсі отримав 2 частоти.

 

За інформацією ТВі, Вищий адміністративний суд України ухвалив відкрити касаційне провадження за касаційною скаргою СТБ на постанову Київського апеляційного адміністративного суду від 30 серпня 2010 року.

 

Як повідомляє прес-служба ТВі, в касаційній скарзі СТБ зазначив, що суди першої та апеляційної інстанції здійснювали судочинство упереджено, системно ігнорували норми матеріального та процесуального права, а тому винесене судове рішення є незаконним, необґрунтованим, невмотивованим і підлягає скасуванню. Зокрема: «Судове рішення як суду першої інстанції, так і судове рішення суду апеляційної інстанції не містять навіть посилань на жоден з доводів ЗАТ "Міжнародний медіа центр - СТБ", наведених, відповідно, як в Запереченнях на позов, так і в Апеляційній скарзі, не кажучи про їх оцінку, що є безпосереднім завданням суду».

 

Також СТБ вважає, що «порушення судами першої та апеляційної інстанції зазначених вимог є беззаперечним і свідчить про упередженість даних судів - всіма правами ЗАТ "Міжнародний медіа центр - СТБ" суди знехтували в повному обсязі, при цьому суди надавали привілеї і переваги саме Позивачам у справі».

 

До оскарження справи про частоти СТБ приєднався у серпні.

 

Довідка:

Конкурс ефірних телечастот був оголошений 9 жовтня 2009 року (рішення про конкурс було прийняте 30 вересня 2009 року). Загалом на нього було виставлено 92 частоти (згодом 3 були зняті з конкурсу) з передавачами малої потужності (10 Вт) й обсягом мовлення 24 години на добу. Участь у ньому взяли 42 телекомпанії: 25 регіональних і 17 київських, які разом подали 525 заявок. 27 січня Нацрада підбила підсумки. Переможцями конкурсу стали 17 компаній: найбільше частот отримали телеканали ТВі (33) і 5 канал (26: НБМ - 17, «Експрес-інформ» - 9), група «Інтер» виграла 20 частотних присвоєнь (НТН - 9, «Мегаспорт» - 4, К1 - 3, К2 - 2, Enter Film - 2), по 2 частоти отримали Новий канал, СТБ, «Сіті» і ТОНІС, по одній - ТО «Коростеньтелебачення», ТРК «Немо», ТРК «Подолянин TV», ТРК «Ритм», ТРК «Радіо Мережа».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY