detector.media
06.10.2010 18:26
НАМ ініціює створення ще однієї експертної ради з питань регулювання телерадіомовлення

Незалежна асоціація телерадіомовників (НАМ) ініціює створення Незалежної експертної ради з питань регулювання телерадіомовлення та діяльності телерадіоорганізацій. Про це повідомляє прес-служба  асоціації.

 

За цією інформацією, поштовхом до створення такого органу стала позиція Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, яка обираючи членів громадської ради відмовилась включати до їх складу  представників організацій, які представляють інтереси бізнесу в телерадіомовленні (кабельному телебаченні, ефірному телебаченні, дистрибуторстві).

 

«Національної рада України з питань телебачення і радіомовлення постійно вдається до спроб маніпулювання думкою громадськості шляхом створення «кишенькових» громадських рад. Протягом останніх років, у включенні до складу громадської ради при Національній раді та Незалежної експертної ради з питань діяльності мас-медіа під час виборів було відмовлено низці відомих та безумовно незаангажованих експертів. До складу чинної громадської ради не включили жодного представника галузевих громадських організацій та об'єднань», - йдеться у повідомленні асоціації.

 

Представники НАМ переконані, що новостворена рада може забезпечити реальну участь громадськості у регуляторній політиці в сфері медіа. За їх інформацією, новостворена експертна рада наглядатиме за нормотворчою та регуляторною діяльності в галузі телебачення і радіомовлення, аналізувати її та надавати їй публічну експертну оцінку.

 

А також слідкуватиме за дотриманням чинного законодавства України такими органами, як Національна рада, особливо в частині порядку здійснення регуляторних та контрольних функцій. Серед органів, за якими здійснюватиметься нагляд, також будуть Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації, Держкомтелерадіо, Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, Центральної Виборчої Комісії тощо.

 

Також НАМ пропонує громадським організаціям, галузевим об'єднанням, професійним та творчим спілкам тощо, метою діяльності яких є ствердження свободи слова в Україні, приєднатися до створення Незалежної експертної ради з питань регулювання телерадіомовлення та діяльності телерадіоорганізацій. Кандидатури експертів та свої пропозиції до Положення про Незалежну експертну раду до НАМ можна надсилати на - bolshakova@nam.com.ua.  Установче засідання ради  відбудеться 18 жовтня 2010 року.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY