detector.media
29.09.2010 13:27
Європарламент: державні ЗМІ повинні мати більше незалежності

Комітет з питань культури та освіти Європарламенту вважає, що державні теле- та радіомовники повинні мати більше незалежності, - повідомляє УНІАН.

 

За інформацією інформагентства, про це йдеться в доповіді Іво Беле (група народних партій, Бельгія), схваленій 28 вересня на засіданні Комітету. 

 

Іво Беле закликає країн-членів ЄС припинити політичне втручання у зміст послуг, що надаються громадськими мовниками, а також надавати належне, пропорційне і стабільне фінансування громадським служба ЗМІ для гарантування їх політичної та економічної незалежності. При цьому депутат наголошує, що деякі країни-члени і до цього часу не виконують європейські стандарти свободи слова, плюралізму медіа, незалежності і фінансування громадських ЗМІ.

 

Також депутати звернули увагу на важливість прозорості власників для приватних мовників, висловивши думку, що Єврокомісія могла б стежити за цим.

 

У доповіді наголошується на необхідності для громадських мовників пропонувати привабливий і якісний контент в інтернеті для залучення до своїх програм молоді.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY