detector.media
29.09.2010 13:13
У справі Климентьєва допитано начальника ДПАУ Харківщини

Начальника ДПАУ в Харківській області Станіслава Денисюка допитано у справі про зникнення редактора газети «Новий стиль» Василя Климентьєва, повідомляє «Укрінформ» з посиланням на прокурора Харківської області Геннадія Тюріна. За його словами, за результатами допиту нічого особливого сказати не можна. Процесуально підозрюваних у справі, як і раніше, немає. Міліція продовжує відпрацьовувати версії щодо ряду осіб, відзначив пан Тюрін.

 

Під час  нещодавньої прес-конференції, пан Денисюк зазначив, що  бачив Климентьєва один раз у житті і при зустрічі навряд чи впізнав би., але я ніколи не мстив журналістам. «Климентьєв не єдиний, хто хотів дискредитувати мене», - сказав Станіслав Денисюк.

 

Нагадаємо, що про зникнення засновника і головного редактора газети «Новий стиль» Василя Климентьєва стало відомо 12 серпня. Із заявою про те, що пан Климентьєв напередодні пішов з дому та не повернувся, до міліції звернулись його близькі родичі.

 

У ході перевірки співробітники міліції встановили, що 11 серпня пан Климентьєв виїхав з дому з невідомим чоловіком на автомобілі BMW сріблястого кольору в невідомому напрямі. 15 серпня слідчий відділ Дзержинського районного відділення Харківського міського управління ГУ МВС у Харківській області порушив кримінальну справу за статтею про умисне вбивство зниклого журналіста.

 

17 серпня о 18.00 у човні, який плавав на Печенізькому водосховищі, виявили мобільний телефон Василя Климентьєва.

 

За словами колег журналіста, у червні йому пропонували 10 тисяч доларів за відмову від публікації.

 

Як повідомляла ТК, стурбованість щодо зникненням головного редактора «Нового стилю» висловили Комітет із захисту журналістів, а також представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дунья Міятович. А «Репортери без кордонів» закликали провести ретельне і прозоре розслідування.

 

Президент України Віктор Янукович узяв розслідування справи під особистий контроль і доручив міністру внутрішніх справ і генеральному прокурору зробити «все можливе і неможливе» для того, щоб знайти Василя Климентьєва.

 

Газета «Новий стиль» висвітлює теми корупції в силових органах, у друк виходить нерегулярно. Василь Климентєв цілеспрямовано шукає та публікує компромат на окремих керівників міліції, прокуратури та податкової адміністрації. За словами засновника інформаційного агентства «Медіапорт» Зураба Аласанії, Василь Климентьєв підтримує контакти з небагатьма журналістами.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY