detector.media
29.09.2010 11:13
Фільм Лозніци «Щастя моє» виходить в прокат у США та Україні

Стрічку «Щастя моє» українського режисера Сергія Лозніци придбала для прокату в США компанія Kino International. Про це повідомляє прес-служба Sota Cinema Group.

 

Американська прем'єра картини відбудеться 30 вересня на кінофестивалі в Нью-Йорку. Угоду було підписано перед відкриттям кінофестивалю. Північноамериканський дебют картини Лозніци відбувся в рамках МКФ у Торонто 11 вересня.

 

«На мій погляд фестивальна і прокатна доля картини склалася. Зацікавленість міжнародних прокатників, зафіксована  в договорах щодо продажу прав на покази фільму "Щастя моє" на території США та Європи говорять самі за себе. А от чи "вистрілить" картина на українському майданчику, як наш глядач прочитає це послання, для мене залишається головним питанням, на яке я отримаю відповідь вже у жовтні», - вважає продюсер картини Олег Кохан.

 

Як писала ТК, прем'єра ігрового фільму «Щастя моє» відбулася у травні 2010 на МКФ у Каннах. Також на відкритому російському кінофестивалі «Кінотавр» фільм здобув приз за кращу режисуру і приз Гільдії кінознавців та кінокритиків, а також гран-прі МКФ молодого європейського кіно «Vоices», приз «Срібний абрикос» МКФ в Єревані.

 

Сергій Лозніца знімає документальне кіно з 1996 року, є лауреатом російських національних премій «Ніка» і «Лавр», володар численних нагород, у тому числі призів МКФ у Карлових Варах, Лейпцигу, Оберхаузені, Парижі, Мадриді, Торонто, Єрусалимі, Санкт-Петербурзі. Також Лозніца є автором монтажної картини «Блокада».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY