detector.media
27.09.2010 16:41
НТКУ представить проект «Три дні каналу Arte в Україні»

Перший національний розпочинає співробітництво з французькими каналами Arte та CFI. Про це ТК розповів заступник генерального директора НТКУ Валід Арфуш.

 

За інформацією сайту «Медианяня», НТКУ підписує контракт з державним культурологічним каналом Arte.

 

Як розповів у коментарях ТК Валід Арфуш, переговори ще тривають і нині визначено один зі спільних проектів - «Три дні каналу Arte в Україні».

 

«В рамках проекту ми представимо німецькі і французькі документальні, художні фільми, програми власного виробництва Arte в ефірі Першого національного, кінотеатрах Києва та інших міст України - розповів заступник генерального директора НТКУ. - Залучимо до роботи французький та німецький культурні центри. Насамперед нас цікавить кіно, що було зняте в Україні і про Україну.  Такі фільми в Arte точно є, і нам цікаво дізнатися, як вони бачать різні аспекти життя в Україні».

 

За його словами, також розглядається можливість проведення в рамках «Трьох днів каналу Arte в Україні» фестивалю українського короткометражного кіно на базі одного з київських кінотеатрів.  Якщо цю ідею буде вітлено в життя, фільм-переможець покажуть в ефірі Arte для французьких та німецьких глядачів.

 

Попередню дату проведення заходу заплановано на кінець лютого 2011 року. «Щодо подальшого співробітництва визначаємося. Наприклад, хотілося б співпрацювати щодо зйомок документальних фільмів про Україну», - сказав Валід Арфуш. Він відзначив, що сам є великим шанувальником цього каналу протягом 15-ти років.

 

 

 

 

 

Також Арфуш розповів, що НТКУ зацікавлена в налагодженні стосунків і з іншими європейськими каналами для обміну програмами і досвідом. «Я зустрічався з представниками французької організації, яка представляє канали країни. Ми зробили запит щодо співробітництва, і вони нам рекомендуватимуть телекомпанії. У листопаді плануємо відрядити кількох журналістів Першого національного на стажування на французький канал CFI - для підвищення кваліфікації», - сказав Валід Арфуш.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - cn.com.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY