detector.media
27.09.2010 11:40
Life домовився з провайдером МХ-6 про запуск мобільної «цифри» наступного року

Провайдер загальнонаціонального цифрового телевізійного мультиплексу МХ-6 ТОВ «ТРК "Етер"» і оператор мобільного зв'язку ТОВ «Астеліт» (ТМ life:)) домовилися про запуск проекту з цифрового мобільного телебачення (стандарт DVB-H). Про це пише «proIT» з посиланням на голову Національної комісії з питань регулювання зв'язку Володимира Олійника.

 

«Вони будуть свою мережу («Етер» - ред.) і будуть надавати послугу мобільного цифрового телебачення на своїх частотах цифрового мультиплексу МХ-6 і не будуть навантажувати сигналом мобільні мережі. Планується транслювати до 16-ти українських телеканалів», - повідомив він.

 

Пан Олійник також відзначив, що сигнал будуть приймати мобільні телефони з підтримкою стандарту DVB-H. «Їх не багато, але їхня кількість зростає. Крім того, мобільний ефір можна буде приймати за допомогою приставки, яка буде приєднуватися за стандартами зв'язку WI-FI і Bluetooth», - додав він.

 

В «Астеліті» підтвердили підписання угоди, але назвати вартість сервісу й інші маркетингові подробиці відмовилися. «Так, ми справді підписали контракт про реалізацію спільного проекту, який передбачає надання абонентам life:) наступного року послуги високоякісного потокового відео з цифровою роздільною здатністю на базі мережі "Етер". Що стосується вартості сервісу та інших маркетингових подробиць, ми будемо готові коментувати їх у момент запуску продукту», - розповів директор з корпоративних відносин life:) Юрій Курмаз.

 

Крім того, за словами Володимира Олійника, нині ТРК «Етер» перебуває на стадії перемовин з просування цієї послуги з оператором мобільного зв'язку компанією «МТС-Україна».

 

Нагадаємо, що ТРК «Етер» отримала ліцензію провайдера програмної послуги загальнонаціонального цифрового мультиплексу МХ-6 26 листопада 2008 року в Національній раді з питань телебачення і радіомовлення. До цього, 16 січня 2008 року, ТРК «Етер» отримала ліцензію провайдера експериментальної багатоканальної телемережі з використанням 49 ТВК у Києві (стандарт DVB-H) - у цьому конкурсі брала участь і компанія «Астеліт», але зняла свою кандидатуру.

 

10 лютого 2010 року Нацрада підбила підсумки позапланової перевірки ТРК «Етер» і взяла їх до відома.

 

У березні 2010 року компанія Alcatel-Lucent разом з ТРК «Етер» провели порівняльні випробовування стандартів DVB-H і DVB-SH на 49 ТВК у Києві.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY