detector.media
22.09.2010 12:49
АНРВУ: у серпні зріс тиск на редакторів та журналістів

Після перерви на літні відпустки знову зріс тиск на регіональних редакторів та журналістів під час підготовки редакційних матеріалів. Так, у серпні 17,4% видавців вказали на такий тиск в анкетуванні - проти 5,3 % у липні.

 

Відповідні дані отримала Асоціація незалежних регіональних видавців України (АНРВУ) за підтримки проекту «У-Медіа» в Україні під час чергового галузевого дослідження складності ведення газетного бізнесу в регіонах. Було опитано 23 видавництв регіональних газет з 20 регіонів України. Переважна більшість опитуваних є членами АНРВУ.

 

«На жаль, як ми і прогнозували, зменшення тиску на редакторів та журналістів було тимчасовим явищем. Дуже непокоїть ситуація, що склалася у Черкаський області, коли комерційне видання за підтримки певної політичної сили набирає передплатників. Через це незалежні видання втрачають своїх читачів.  При цьому ми допускаємо, що це проходить за підтримки адмінресурсу», - зазначає Оксана Бровко, виконавчий директор АНРВУ.

 

Водночас дещо покращилося ведення видавничого бізнесу: на 3% менше (у порівнянні з липнем) видавців та директорів регіональних газет відзначили, що воно було складним через дії органів влади.

 

Випадки, коли розповсюджувачі преси відмовлялися брати для розповсюдження видання з публікаціями критичних матеріалів про органи влади, також збільшилися, але вони поки не мають тенденції, вважає АНВРУ. Видавці також відзначають, що деякі газети прибирають з пріоритетної розкладки задля громадсько-політичних видань, які розміщують матеріали про політику.

 

 

 

 

 

АНРВУ об'єднує більш ніж 20 регіональних видавничих компаній, що видають близько 100 найменувань видань. Асоціація є членом Всесвітньої Газетної Асоціації (WAN-IFRA) та співпрацює зі Всесвітнім Форумом Редакторів (WEF).

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY