detector.media
21.09.2010 11:26
ОБСЄ відправляє в Мінськ криміналістів розслідувати смерть журналіста Бебеніна
ОБСЄ відправляє в Мінськ криміналістів розслідувати смерть журналіста Бебеніна

Організація з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ) на запрошення білоруського керівництва відправить двох криміналістів до Мінська для розслідування обставин смерті опозиційного журналіста Олега Бебеніна. Про це повідомляє радіо «Німецька хвиля» з посиланням на  агентство БелаПАН.

 

Білоруська влада заявила про готовність запросити міжнародних експертів для розслідування причин смерті Олега Бебеніна під час  засідання Постійної ради ОБСЄ 9 вересня у Відні. Рішення Мінська вітав Європарламент. «Цей безпрецедентний крок білоруського уряду демонструє готовність провести традиційне для сучасних країн прозоре і неупереджене розслідування», - наголосив відповідальний за зв`язки з Білоруссю в Європейському парламент Яцек Протасевич.

 

Як повідомляла ТК, засновника сайту «Хартія`97», який жорстко критикував режим Олександра Лукашенка, знайшли повішеним на власній дачі 3 вересня 2010 року.

 

Судові медики і представники правоохоронних органів заявили, що немає підстав для сумнівів в його самогубстві. Однак друзі і колеги загиблого запевняють, що Олег Бебенін не мав жодних видимих причин накласти на себе руки.

 

Вони також звернули увагу на неточності у складанні протоколу огляду місця події і на нестиковки в офіційній версії. Зокрема, увагу слідчих чомусь не привернули нібито пошкодження, що мали місце на руках журналіста, а його хребет був цілий, хоча при самогубстві за допомогою зашморгу він, як правило, ламається.

 

Також Олег Бебенін не залишив передсмертної записки, а офіційний час його смерті став предметом суперечок. Все це породило у близьких до  журналіста людей підозру в тому, що його було вбито.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - lenta.ru

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY