detector.media
17.09.2010 15:31
Депутати переписали закон «Про вибори…» під Шустера?

Стаття 53 Закону України  «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів» про обмеження щодо ведення передвиборчої агітації забороняє вести агітацію іноземцям, особам, які мають подвійне громадянство, та особам без громадянства.

 

У старій версії закону обмеження були прописані для іноземців та осіб без громадянства.

 

Відповідаючи на запитання ТК, навіщо було зазначати в правовій нормі про осіб, які мають подвійне громадянство, адже в Україні воно заборонено, медіаюрист НСЖУ Тетяна Котюжинська припустила, що ця норма могла з'явитися через телеведучого Савіка Шустера. «Можливо, законодавці мали на увазі телеведучого Савіка Шустера, який заявляв про те, що має громадянство Італії та Канади», - сказала вона.

 

Нагадаємо, два суспільно-політичні ток-шоу на українському телебаченні ведуть громадяни інших країн: Савік Шустер - «Шустер live» на ТРК «Україна», Євген Кисельов - «Велика політика з Євгеном Кисельовим» на «Інтері».

 

Зауважимо, що новий закон про вибори не розрізняє передвиборної агітації та аналітичних громадсько-політичних програм.

 

11 вересня в Україні офіційно стартувала передвиборча кампанія виборів до місцевої влади, які відбудуться 31 жовтня 2010 року.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY