detector.media
14.09.2010 13:39
Перший спростовує факти цензури на телеканалі: цензури немає, є висвітлення дільності органів влади

Керівництво Першого національного» спростовує інформацію про цензуру на телеканалі, про що заявили звільнені репортери новинної служби НТКУ.

 

«Цензури на телеканалі немає. Ми працюємо в рамках редакційної політики, і як державна телекомпанія висвітлюємо діяльність органів влади», - прокоментував ситуацію заступник генерального директора НТКУ Олександр Пантелеймонов.

 

Він наголосив, що не вбачає жодних політичних мотивів у звільненні репортерів служби новин - Ігоря Кримова, Юлії Банкової та Олександра Романюка.

 

«Перший національний завжди був своєрідною кузнею кадрів для українського телебачення. В Україні немає телевізійного каналу, на якому не працювали б колишні працівники Першого. Я прошу не вбачати у переході журналістів Першого на інші канали політики. Звільнення журналістів - це постійний нескінченний процес, до якого, на жаль, ми були готові і сприймаємо його з розумінням. Ми бажаємо журналістам, які працювали в новинах Першого, повної реалізації свого творчого потенціалу», - сказав Пантелеймонов.

 

Як повідомляла ТК, з новин першого каналу звільнилися троє репортерів - Ігор Кримов, Юлія Банкова, Олександр Романюк.

 

Ігор Кримов та Юлія Банкова, коментуючи причини звільненні з НТКУ, зазначили і факти тиску на журналістів, зокрема при виборі тем для зйомок. Приміром, Ігор Кримов зауважив, що його причина звільненння офіційно в заяві вказана так: за власним бажанням з морально-етичних міркувань. 

 

«А вже ці міркування мали дві складові - політичну й економічну. Політична є така, що багато чого не давали робити, а економічна - просто витискали з каналу, три місяці поспіль позбавляючи премії і тримаючи на голій ставці. А це приблизно півтори тисячі гривень мінус податки», -  сказав Кримов в коментарі ТК.

 

Юлія Банкова обмежилася коментарем про те, що цензура на каналі дедалі сильнішає.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY