detector.media
13.09.2010 15:52
Апеляційний суд у справі фотографа УНІАН Данильченка призначили на 26 жовтня

Апеляційний суд Херсонської області призначив судове засідання у справі фотографа УНІАН, який постраждав під час рейдерського захоплення заводу «Таврія», призначили на 26 жовтня 2010 року.

 

У серпні  фотограф програв суд за статтею 171 Карного Кодексу - «Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів».

 

У тексті апеляції зазначено:

  

«Вироком Новокаховського міського суду Херсонської області від 03.08.2010 року Багуманова Г.І. засуджено за ст.. 125 ч 2 КК України до покарання у вигляді штрафу в розмірі 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян в сумі 850 гривень. За ст.. 171 ч 1 КК України - виправдано. Вважаю зазначений вирок суду незаконним та таким що підлягає скасуванню у зв»язку із неправильним застосуванням закону та невідповідністю висновків суду фактичним обставинам справи». Підстави, з яких висловлено незгоду, зазначено тут:

 

 

  

  

 

 

 

 

 

Адвокат Кузнєцов В. А., який представляє інтереси  засудженого Геннадія Багуманова, вважає, що суд має виправдати його. Підстава, на думку адвоката, полягає в тому, що об'єктивних доказів, які достовірно і беззаперечно підтверджують вину Багуманова у скоєнні злочину немає: «Суд не дав ніякої оцінки поясненням Данільченко в ході всього досудового слідства, де він неодноразово показував, що його били дві особи - Багуманов і Міклін (а.с. 15, 18, 22, 28, 177, 213-235); ні досудовим, ні судовим слідством достовірно не встановлено чиїми діями-Данільченко завдані тілесні ушкодження».

 

 

 

 

 

Нагадаємо, Данильченко отримав тілесні ушкодження у вересні 2009 року під час зйомок на коньячному заводі «Таврія» у Новій Каховці. Після цього він потрапив до лікарні з діагнозом струс мозку. Наслідком нападу стали рани на голові та численні гематоми в районі хребта. Фотокамера марки Nikon - у неробочому стані. За словами фотографа, після інциденту він нерідко скаржиться на головний біль. Через ускладнення фотограф протягом року двічі перебував у лікарні.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY