detector.media
01.09.2010 14:17
Чи можна сподіватись в Україні на чесний розподіл ефірних частот (огляд преси)
Чи можна сподіватись в Україні на чесний розподіл ефірних частот (огляд преси)
Чи можна сподіватися на чесний розподіл ефірних частот, тобто ресурсів, у країні, де хронічно не розслідують журналістські вбивства? Навряд чи, переконаний дописувач газети «День».
Він вважає, що у «частотній» справі годі шукати правду, істину та інші абсолютні категорії. Це історія навіть не про свободу слова та її обмеження, як стверджує одна зі сторін конфлікту, а радше про правила гри в українському медіа-бізнесі, на який розповсюджуються загальноукраїнські бізнесові закони. А також про країну, «інфіковану» нерозкритими журналістськими вбивствами. При цьому їхній список віднедавна продовжує поповнюватися. Про це наголошується в публікації «Жертви системи».


Під акомпанемент зойків про «насильницьку українізацію» на Донеччині «тихою сапою», але послідовно посилюють наступ на мову державну. Конкретні факти і коментарі до них пропонує газета «Голос України» у матеріалі « Оптимізація чи зачистка для секвестру національної ідентичності».


Більшість навчальної літератури, яку візьмуть до рук українські школярі, є контрафактними. Як стверджує газета «День», від 30 до 50% усієї книжкової продукції, яка реалізується в Україні, це підробки. Докладніше про джерела книжкового контрафакту «День» розповідає у статті «Неблагородні підручники».


В Україні цього року закриють більше шкіл, ніж збудовано нових. Як інформує газета «Україна молода», з освітньої карти зникне приблизно сто шкіл. Утім, є й трохи приводу для оптимізму, зазначає видання, адже цьогоріч першокласників буде на кілька тисяч більше, аніж торік.


65% грошей, які батьки виділяють на своїх дітей, дістаються виробникам продуктів, одягу та взуття. Для порівняння: в західних країнах на ці товари витрачається не більше третини «дитячих» бюджетів. Зате в освіту та оздоровлення школярів батьки за кордоном інвестують в кілька разів більше. Про це розповідає газета «Діло» у статті «Хто заробляє на щасливому дитинстві».
 
 
Ірина Біла, «Радіо Свобода»
 
Фото -  «Радіо Свобода»
 
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY