detector.media
31.08.2010 14:43
Меркель: ФРН зацікавлена у подальшому розвитку демократичних процесів і свободи слова в Україні
Меркель: ФРН зацікавлена у подальшому розвитку демократичних процесів і свободи слова в Україні

Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель наголосила, що ФРН зацікавлена у подальшому розвитку демократичних процесів і свободи слова в Україні. Проце вона сказала під час спільної прес-конференції з президентом України Віктором Януковичемі у Берліні, пише інформаційне агентство УНІАН.

 

відзначила, що на сьогодні відносини України і Німеччини перебувають на «хорошому, солідному, людяному рівні». «Водночас ми маємо ще багато можливостей інтенсифікувати ці відносини», - сказала вона.

 

За словами канцлера ФРН, під час її зустрічі з паном Януковичем було обговорено актуальну внутрішню ситуацію в Україні.

 

«І я, з одного боку, сказала, що добрим є те, що процеси прийняття рішень в Україні зараз перебувають на солідній базі. З іншого боку, я також підкреслила, що ми, звичайно, зацікавлені у продовженні демократичних процесів стосовно свободи преси, стосовно свободи слова. Ми дуже відверто обговорили ці питання», - сказала Ангела Меркель і зазначила, що з Віктором Януковичем «було досягнуто домовленості щодо продовження за необхідності відвертого діалогу з цього питання».

 

У свою чергу Віктор Янукович наголосив, що він, як ніхто інший, зацікавлений у розвитку демократії і свободи слова.

 

Як приклад глава держави зауважив, що сьогодні Верховна Рада ухвалила рішення щодо внесення змін до закону про місцеві вибори, які зробили цей документ більш демократичним на вимогу українського суспільства та міжнародної спільноти.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY