detector.media
30.08.2010 18:02
Перше та друге місце премії «Фаворит телепреси–2010» визначено. До голосування за третє місце долучаться глядачі

30 серпня експертне журі телеоглядачів  з 19  українських видань під час  дискусії в конференц-залі «Главред-Медіа» шляхом відкритого голосування  визначило  двох переможців професійної відзнаки «Фаворит телепреси-2010»,  які посіли, відповідно,  перше та друге місця.

 

А от головною інтригою голосування став розподіл голосів між проектами, що претендують на третє місце «Фаворита телепреси». Під час голосування  пресового журі  три проекти  здобули однакову кількість прихильників серед експертів, а саме: БУМ («Інтер»); «Кіно.UA» (Перший національний); «Новий час» (5 канал).

 

Тому було вирішено для остаточного вердикту залучити до голосування глядачів-читачів «Детектор медіа». Проект з цих трьох, що набере найбільше число відгуків,  й посяде почесне третє місце. Кожен  бажаючий має право надіслати ЛИШЕ ОДНЕ повідомлення на електронну адресу zinchenko.tk@gmail.com до 7 вересня 2010 року, зазначивши власну електронну адресу та прізвище.

 

Нагадаємо, що премія «Фаворит телепреси» була заснована «Детектор медіаю» у 2007 році. ЇЇ лауреатами ставали: програма «Вікна» (СТБ) - 2007 рік, «За вікнами» (СТБ) - 2008 рік та  «Україна має талант» (СТБ) - 2009 рік.

 

 

У цьому році напередодні голосування експертами було сформовано шорт-лист номінантів. До нього увійшло 20 проектів з  10-ти телеканалів.

 

Під час  дискусії в конференц-залі «Главред-Медіа» експерти відзначили, що незважаючи на загальну кризу телевізійного ринку, нинішній сезон відзначився кількома яскравими проектами та новими тенденціями - зокрема, реанімацією такого формату, як реаліті-шоу, появою політичних ток-шоу, в яких нарівні з політиками власну думку до глядачів можуть донести й незаангажовані експерти тощо.

  

Водночас, вперше цього року експерти премії «Фаворит телепреси» визначили не лише фаворитів, але й трійку «антифаворитів» сезону 2009/2010.  Також члени журі назвали головні антитенденції   та явища  сезону:  «стерилізація» новин, цензура та самоцензура  в інформаційному мовленні,  таблоїдизація  інфотейменту, загальна примітивізація й вульгаризація телеефіру.

 

 

 

 

 

Подробиці обговорення представниками телепреси стану українського телебачення читачі «Детектор медіа» зможуть дізнатися з публікації  повної розшифровки дискусії на сайті «Детектор медіа» та  нашого друкованого журналу.

 

Церемонія нагородження лауреатів «Фаворит телепреси-2010» відбудеться 8 вересня об 11.00 в конференц-залі «Слов'янський» готелю «Либідь» на прес-конференції.

 

«Детектор медіа»

 

Фото Лілії Зінченко

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY